Om oss


Senvuxen fura och gran från Värmland är grunden till våra kvalitetsprodukter.

Ett traditionellt ramsågverk för dig med krav på kvalitet

Rinns Såg är ett äkta och traditionellt ramsågverk för produktion av konstruktionsvirke av högsta kvalitet. Här används gamla beprövade metoder och gedigen kunskap för att producera kvalitetsprodukter för hus- och båtbyggnationer enligt klassisk modell. Vi finns i hjärtat av Värmland, varifrån grunden för våra produkter växer: senvuxen och hållfast fura, gran och lärkträd hämtas.

Våra produkter

I vårt ramsågverk sågar vi främst grovt konstruktionsvirke av hög kvalitet för hus- och båtbyggnationer där det ställs höga krav på kvalitet. Bland våra produkter finns bland annat:
- Stock i fyrskärning för timmerhus
- Kilsågade golv i bredderna 200 mm till 400 mm
- Brädfoder och vildmarkspanel i senvuxen gran och tall
- Båtvirke i fura och gran
- Snickerifura, kantad eller okantad
- Trall- och altanvirke i lärkträd i olika längd och bredd 28mm X 120 mm och 28 mm X 145 mm
- Vi utför även legosågning efter överenskommelse och tar emot beställningar av specialsågat konstruktionsvirke.

Kvalité

För oss på Rinns Såg är kvalitet högsta prioritet. Det betyder att vi enbart använder oss av senvuxet timmer, timmer som vuxit till sig sakta och säkert i de värmländska skogarna. Urvalet och hanteringen av virket sker av oss från rot till färdiga brädor, redo att tas i bruk. Varje steg i processen är noga avvägt utifrån de krav som kan ställas på virke som verkligen ska hålla måttet. Våra kunder

Våra kunder består av privatpersoner, organisationer och företag som arbetar med kulturminnesvård och båtbyggnationer samt stora och små kunder som har särskilt stora krav på det virke de använder i sina konstruktioner. Till Rinns Såg kan du med trygghet vända dig för att få de bästa produkterna för din konstruktion. Kontakta oss gärna för mer information.

Ska du lägga altangolv?

På senare år har det blivit mer populärt att bygga altaner och utedäck till sitt hus. Vi på Rinns Såg sågar trallvirke i lärkträd till ert altangolv eller utedäck. Eftersom alla har olika önskemål om hur just sin altan eller utedäck skall se ut sågar vi till ert trallvirke i olika längder och bredder - från 28 mm X 120 mm eller 28 mm X 145 mm.